AGS Worldwide Movers

VERHUIZEN MET KINDEREN

De meeste kinderen passen zich gemakkelijk aan een nieuwe omgeving aan. De verhuizing zelf en de weken die volgen kunnen voor sommigen echter behoorlijk moeilijk zijn. Met de onderstaande verhuistips kunt u de overgang voor hen gemakkelijker maken. Uw kinderen zijn tenslotte belangrijker dan uw kostbaarste bezittingen.

Posted in: Afrika, Geen onderdeel van een categorie, Verhuis Tips
Tag(s): ,
Published Date: 23 mei 2018


Als u met kinderen verhuist, maak het hen dan gemakkelijker door hen voor te bereiden, voor de verhuisdag en bij aankomst. Deze tips hieronder kunnen hen helpen zich voor te bereiden op de verhuizing.

 

 

 

Vóór de verhuisdag

Communiceer
Het is belangrijk om zoveel mogelijk van wat u weet over de verhuizing met uw kinderen te bespreken. Moedig hen aan erover te praten en vragen te stellen. Laat hen zien dat u positief staat tegenover de verhuizing; dat zal hen helpen zich meer ontspannen en opgewonden te voelen.

Betrek ze bij de voorbereiding van de verhuizing
Betrek uw kinderen bij de verschillende fasen van het verhuisproces. Ze kunnen het gezin vergezellen bij het kiezen van uw nieuwe huis en helpen bij het inpakken van hun eigen dozen. Dit zal hun angst en vrees voor het onbekende verminderen.

Onderzoek over het nieuwe land
Help uw jonge kinderen om zoveel mogelijk te weten te komen over het nieuwe land en de nieuwe stad. Zoek naar spannende activiteiten om samen als gezin te doen, zoals dierentuinen, parken, musea, festivals.

Verhuist u in het midden van het schooljaar?
Als u met kinderen in het midden van het schooljaar verhuist, neem dan vóór de verhuizing contact op met de nieuwe school en praat met hen over het lesprogramma. Sommige vakken komen misschien niet aan bod op de oude school of er kunnen grote verschillen zijn in de manier waarop de twee scholen werken.

Hoe meer u weet over de nieuwe school, hoe beter u uw kind erop kunt voorbereiden, zodat hij/zij zich beter op zijn/haar gemak voelt.

Op zoek naar clubs en organisaties
Ga op zoek naar plaatselijke clubs en organisaties waarvan uw kinderen lid kunnen worden na de verhuizing. Dit zal hen helpen om vrienden te maken en zich wat gemakkelijker aan te passen.

Bewaar hun oude speelgoed
Bewaar het oude speelgoed en de favoriete spelletjes van uw kinderen. Dit kan hen helpen tijdens de overgang naar hun nieuwe thuisland.

Begrijpen ze de verschillen tussen de twee landen?
Als u verhuist naar een gebied dat heel anders is dan uw eigen stad of land, zorg er dan voor dat uw kind zich bewust is van deze verschillen en ze begrijpt.

Neem ze mee naar hun favoriete plekjes
Neem uw kinderen voor de verhuizing mee naar hun favoriete plekjes, parken en speeltuinen en vergeet niet om foto’s te maken.

Maak een plakboek
Help uw kinderen om een plakboek te maken met foto’s van hun vroegere huis, school, vrienden en favoriete plaatsen.

Vrienden zijn belangrijk
Moedig hen aan contact te houden met hun vrienden.

Geef ze een ouderwets adresboek waarin ze het adres van hun vrienden en andere contactinformatie kunnen noteren.

Neem een doos per kind
Pak vlak voor de verhuizing het favoriete speelgoed, de snacks, de boeken, enz. van uw kinderen in hun eigen dozen in. Houd deze bij de hand tijdens de verhuizing.

Bij aankomst

Handhaaf hun routines
De verhuizing kan de routines van u en uw baby of peuter verstoren, maar probeer die van hen zoveel mogelijk in stand te houden. Het zal hen helpen met de verandering om te gaan.

Let op probleemgebieden in uw nieuwe huis
Controleer of er in uw nieuwe huis obstakels en andere plekken zijn waar ongelukken kunnen gebeuren. Zoek naar oplossingen om u gemoedsrust te geven.

Geef verantwoordelijkheden aan uw kinderen
Laat uw kinderen hun eigen dozen uitpakken en beslissen over de indeling en inrichting van hun eigen kamers.

Zijn de kamers van uw kinderen op orde?
Zorg ervoor dat de kamers van uw kinderen op orde zijn voordat u zich op de rest van het huis concentreert.

Houd een oogje in het zeil na de verhuizing
Breng na de verhuizing zo veel mogelijk tijd door met uw kinderen en houd hun schoolprestaties in de gaten. Toon belangstelling voor hun school en vrienden. Maak kennis met de leerkrachten en ga met uw kinderen mee naar school.

Geef ze de tijd
Hoewel kinderen zich in een verschillend tempo aanpassen, verwachten leerkrachten meestal dat kinderen zich na zes weken op hun gemak voelen op hun nieuwe school. Geef uw kinderen dus eerst de tijd om zich aan te passen.

Tot slot: het belangrijkste om eventuele problemen bij een verhuizing met kinderen te overwinnen is door de verhuizing leuk te maken!

 

Referenties:

Lezingen:

 

Verhuizen u met kinderen naar Nederland of België?

Vraag een gratis offerte aan

Erhalten Sie ein Angebot